Legal Notices in greek
Γενικοί Όροι Πώλησης
Ναύλοι Διαδοχική χρήση των κουπονιών πτήσεων
Τύποι πτήσεων Κράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας www.airfrance.gr
Ασφαλείς ηλεκτρονικές χρηματικές συναλλαγές Τέλη Υπηρεσιών Διαδικτύου
Πολιτική περί του Ιδιωτικού Απορρήτου Βίζες, διαβατήρια, εμβολιασμοί και υγεία
Ναύλοι
Οι ναύλοι που αναφέρονται περιλαμβάνουν όλους τους φόρους, εκτός των φόρων που συλλέγονται κατά τόπους στον έλεγχο εισιτηρίων του αεροδρομίου.

Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι όλοι οι αναφερόμενοι ναύλοι υπόκεινται σε αλλαγές και μπορούμε να εγγυηθούμε για αυτούς μόνο από τη στιγμή της επιβεβαίωσης της κράτησης.

Εισιτήρια με ναύλο άνευ ορίου στην Πρώτη (La Première) και Διακεκριμένη θέση (Affaires): Αλλαγές των ημερομηνιών του ταξιδιού και επιστροφή χρημάτων επιτρέπονται άνευ ποινών. Η επικύρωση του εισιτηρίου πρέπει να γίνει σε γραφείο της Air France και η όποια επιστροφή χρημάτων από το γραφείο που εξέδωσε το εισιτήριο.

Εισιτήρια με ναύλο άνευ ορίου στην Οικονομική θέση (Premium Voyageur, Alizé, Voyageur): Αλλαγές των ημερομηνιών του ταξιδιού και επιστροφή χρημάτων επιτρέπονται έναντι τέλους. Η επικύρωση του εισιτηρίου πρέπει να γίνει σε γραφείο της Air France και η όποια επιστροφή χρημάτων από το γραφείο που εξέδωσε το εισιτήριο.

Εισιτήρια με περιορισμένο ναύλο στην Πρώτη, Διακεκριμένη και Οικονομική θέση διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό. Οι ναύλοι αυτοί υπόκεινται σε ουσιώδεις περιορισμούς όπως στο προαπαιτούμενο της έγκαιρης κράτησης, σε ένα ελάχιστο και/ή μέγιστο χρονικό διάστημα παραμονής, ποινές ως επακόλουθο αλλαγών (εάν οι τελευταίες εξ αρχής επιτρέπονται), ενώ εκπτώσεις στα εισιτήρια νηπίων ή παιδιών μπορεί να μην παρέχονται. Για κάποια εισιτήρια με περιορισμένο ναύλο (στις χαμηλότερες τιμές μας) δεν προβλέπεται καμία επιστροφή χρημάτων.

Προσοχή: Οι όροι αυτοί ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό και την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους των ναύλων για τους οποίους κάνετε κράτηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Air France.

Από την Ελλάδα:
στα ελληνικά, γαλλικά ή αγγλικά
Δευτέρα έως Παρασκευή τηλ: 210-9980222
από 9:00 π.μ. μέχρι 17:00 μ.μ.
Σαββατοκύριακα και δημόσιες αργίες τηλ: 210-3530380
από 4:45 π.μ. μέχρι 19:30 μ.μ.
Return to top of page
Διαδοχική χρήση των κουπονιών πτήσεων
Απαιτείται να χρησιμοποιείτε τα κουπόνια πτήσης με τη σειρά που αυτά έχουν εκδοθεί. (Σύμφωνα με το Άρθρο ΙΙΙ, παράγραφος 3 των Γενικών Όρων Μεταφοράς της Air France, κάθε εισιτήριο πρέπει να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο και τα κουπόνια χρησιμοποιούνται με τη σειρά με την οποία εκδόθηκαν, εκτός εάν ο Αερομεταφορέας έχει συμφωνήσει διαφορετικά).
Return to top of page
Τύποι πτήσεων

Πτήσεις OP: συντομογραφία της λέξης 'operated' που στα ελληνικά αποδίδεται με τον όρο επιχειρούμενη και σημαίνει ότι η πτήση της Air France μπορεί να επιχειρείται από άλλη συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρεία με την οποία η Air France έχει συνάψει εμπορική συμφωνία.

Πτήσεις με κοινό κωδικό (code-sharing): Η Air France συνεργάζεται με άλλες αερογραμμές προκειμένου να πραγματοποιούν πτήσεις από κοινού υπό τον ίδιο κωδικό, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερους προορισμούς και συχνότητα δρομολογίων. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με τον αριθμό πτήσης τόσο της Air France όσο και του συνεργαζόμενου Αερομεταφορέα.

Πτήσεις δια εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου (franchise): Η Air France παραχωρεί σε αρκετές αερογραμμές δικαίωμα να πραγματοποιούν δρομολόγια με το όνομα 'Air France By', προσφέροντας πολλές ανταποκρίσεις εντός της Γαλλίας και της Ευρώπης με την Brit Air, British European, City Jet, Compagnie Corse Méditéranée, Proteus Airlines και Régional. Οι εταιρείες αυτές επιχειρούν κάτω από το όνομα της Air France και χρησιμοποιούν τους αριθμούς πτήσης της. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται κατά τη διάρκεια της πτήσης ανταποκρίνονται στα πρότυπα που θέτει η Air France, προσαρμοζόμενες στα δρομολόγια και το μέγεθος του αεροσκάφους. Αυτές οι πτήσεις κατά παραχώρηση δικαιώματος σας προσφέρουν απευθείας και συχνές συνδέσεις συμπληρώνοντας το δίκτυο της Air France.

Return to top of page
Κράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας www.airfrance.gr
Επιβεβαιώνετε ότι έχετε ελέγξει και ότι πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις ταξιδιού όπως είναι οι βίζες, τα τελωνειακά έγγραφα και άλλες διατυπώσεις εισόδου της χώρας προορισμού και διέλευσης.
Συμφωνείτε ότι τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία έχουν παραχωρηθεί στην Air France σχετικά με αυτή την κράτηση, μπορούν να διαβιβαστούν στις κρατικές αρχές για λόγους ασφαλείας.

Ειδική Υποστήριξη
Εάν χρειάζεστε Ειδική Υποστήριξη, ή εάν ταξιδεύετε με κατοικίδιο, η Air France σας συμβουλεύει να πραγματοποιήσετε την κράτησή σας μέσω τηλεφώνου.
Οι κρατήσεις μέσω διαδικτύου δεν μας επιτρέπουν προς το παρόν να αναγνωρίσουμε το είδος της υποστήριξης που θα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, ως εκ τούτου σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Κρατήσεων στο τηλέφωνο 210-9980222 για όλες τις απαραίτητες εφαρμοζόμενες διαδικασίες.
Η κράτηση της θέσης σας μέσω τηλεφώνου είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν το ταξίδι. Το χρονικό αυτό διάστημα μας επιτρέπει να οργανώσουμε το ταξίδι σας με τους καλύτερους δυνατούς όρους άνεσης και ασφάλειας.
Return to top of page
Ασφαλείς ηλεκτρονικές χρηματικές συναλλαγές
Είμαστε ευτυχείς να παρέχουμε ασφαλείς ηλεκτρονικές χρηματικές συναλλαγές χρησιμοποιώντας τεχνολογία SSL (Secure Socket Layer). Το πρωτόκολλο SSL λειτουργεί κρυπτογραφώντας όλες τις επικοινωνίες μεταξύ του υπολογιστή σας και του εξυπηρετητή μας (server) ώστε να εμποδίζεται η πρόσβαση στις μεταβιβαζόμενες πληροφορίες. Εάν το πρόγραμμα περιήγησης διαδικτύου σας (browser) είναι εξοπλισμένο με το πρωτόκολλο SSL, η συναλλαγή σας ασφαλίζεται αυτόματα.
Return to top of page
Τέλη Υπηρεσιών Διαδικτύου
Ένα τέλος παροχής υπηρεσιών των 10 ΕΥΡΩ επιβάλλεται σε κάθε εισιτήριο που αγοράζεται μέσω της ιστοσελίδας airfrance.gr. Νήπια κάτω των 2 ετών, τα οποία δεν καταλαμβάνουν θέση , εξαιρούνται από το τέλος παροχής υπηρεσιών.

Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης, τα τέλη παροχής υπηρεσιών δεν επιστρέφονται.
Return to top of page
Πολιτική περί του Ιδιωτικού Απορρήτου
Τα προσωπικά σας δεδομένα που συγκεντρώνονται κατά τη διαδικασία της κράτησης του εισιτηρίου (επώνυμο, όνομα, e-mail…) θα χρησιμοποιηθούν μόνο προς καταγραφή και διεκπεραίωση της εντολής σας μέσω διαδικτύου (αγορά και πώληση αεροπορικών εισιτηρίων). Χωρίς τη συγκατάθεσή σας, η Air France δεν θα μπορεί να συνεχίσει τη διαδικασία της πώλησης και η συναλλαγή θα καταστεί αδύνατη.

Η Air France οφείλει:
- να προστατεύει ενεργά τα προσωπικά δεδομένα που αποθηκεύονται στους υπολογιστές της από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση,
- να απέχει από την επικοινωνία, πώληση ή την παραχώρηση πρόσβασης με οποιονδήποτε τρόπο στα προσωπικά δεδομένα που συγκεντρώνονται μέσω του δικού μας συστήματος κράτησης σε τρίτες εταιρείες ή οργανώσεις,
- να μην χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα για εμπορικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς, εκτός εάν έχετε αποδεχτεί ότι η Air France θα σας αποστείλει ορισμένα προσαρμοσμένα δεδομένα ή εάν έχετε εγγραφεί στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο μας.
Return to top of page
Βίζες, διαβατήρια, εμβολιασμοί και υγεία
Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι εναπόκειται στη δική σας ευθύνη να καθορίσετε και να λάβετε όποιο έγγραφο απαιτείται για το ταξίδι σας , επομένως σιγουρευτείτε από πριν ότι το έχετε προετοιμάσει καταλλήλως. Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια πρεσβεία ή το αρμόδιο προξενείο. Οι κάτοχοι διαβατηρίων από ορισμένες χώρες μπορεί να υποχρεωθούν να κατέχουν βίζα για να εισέλθουν και/ή να διασχίσουν τη Γαλλία και/ή άλλες χώρες.
Return to top of page